Tips från bra städföretag för hemstädning

billig hemstädning i kalmar

Är du medveten om att hemstädning är det näst mest eftersökta nyckelordet efter hemförbättring? Alla vill ha ett hus som är rent och trevligt. Även om gör-det-själv-förslag svämmar över på internet, måste särskilda överväganden göras baserat på tips från experter på städföretag. Nedan följer en djupgående genomgång av rengöringsriktlinjer, allt från planering till nödvändiga försiktighetsåtgärder för underhåll.

Gör ett städschema för hemstädning

En genomförbar plan är avgörande eftersom statistik hävdar att hälften av dem som hemstädar utan en tydlig idé spenderar mer tid än vad som krävs. I städagendan måste man välja platser där man ska både börja och avsluta. Försök att börja städa från den mest avlägsna punkten i huset. Och sedan röra sig mot dörren när den är klar. För vertikal rengöring, såsom tak och väggar, måste rengöring börja från toppen och röra sig nedåt mot platser som lister och golv. En fördel med en rengöringsplan är att din energi, koncentration och insatser är fokuserade.

Få ut det mesta av ditt schemalagda hemstäd

Baserat på arrangemang och användning behöver olika rum olika rengöringsbehandlingar. Med dessa olika metoder kommer tidsfördelning eftersom platser som badrum och kök behöver längre tid för rengöring. För alla som bor ensamma, bör de lägga extra fokus på badrum medan de med familj måste städa platser som matsalar och korridorer under en längre tid. Icke desto mindre bör vissa mindre populära områden inte glömmas bort, hela huset behöver naturligtvis städas vid en hemstädning.

Överväg att följa säkerhetsåtgärder

Som nämnts tidigare kommer vissa rengöringsrekommendationer vara från nybörjare så de är troligtvis bristfälliga och kan sannolikt också göra viss skada. Använd därför endast tips och lösningar från de bästa städfirmorna i Kalmar. Ett exempel är en olämplig blandning av vissa hushållsämnen som vinäger med andra tvättmedel. Specialister påpekar att alla som använder allrengöringsmedel bör läsa etiketter i förväg. Dessutom har människor till och med dött som ett resultat av dödliga gaser efter blandning av olika produkter som beskrivs av oberoende webbplatser. Ett exempel på dessa är att blanda ammoniak med blekmedel som leder till en giftig gas. Slutligen rekommenderas att en som planerar att använda alkaliska eller sura tvättmedel att utföra det med försiktighet. Detta eftersom dessa produkter kan förstöra ytor såsom marmorgolv.

Torka våta ytor efter rengöring

Precis som stökiga och igensatta ytor är fläckar ohälsosamma för både boende och besökare. Platser som rengörs med flytande rengöringsprodukter som badrum och kök, måste torkas av för att undvika fläckar. För det andra påpekar erfarna städare att omedelbar torkning förhindrar bakterier. För det tredje, torkning av metall- och träytor förlänger livslängden eftersom de inte utsätts för röta och rost.

Hemstädning av hus är enkelt för dem som följer rekommendationer från experter på städföretag men kommer att förbli en huvudvärk för dem som söker tips från nybörjarbloggare och opålitliga källor. Var inte den senare: följ specialiserad vägledning för en renare egendom.