Ska man anlita en flyttfirma när man ska flytta?

flyttgubbar från en professionell flyttfirma

Flyttfirmor gör skillnad

Flyttfirmor kan vara den avgörande skillnaden mellan en stressig flytt och en enkel när di ska flytta. Det enda du måste bestämma när det gäller att använda professionella flyttare är i vilken utsträckning du vill få dem att göra jobbet åt dig. En del personer väljer att spara lite pengar och packa själva. För andra är det lättare att överlåta hela projektet till någon annan, både packningen och flytten.

Vilken typ av flyttservice är den rätta för dig?

Vissa föredrar att packa själva när de ska flytta. Det betyder att du har kontroll över vad som blir packat tillsammans med vad och du slipper oroa dig för att ömtåliga föremål ska gå sönder eller att värdefulla saker blir stulna. Självklart borde inte detta vara ett problem om du jobbar med en ansedd flyttfirma. Men om du vill spara lite pengar och ha kontroll över din packning, vore detta det bästa alternativet. Du kan packa dina ägodelar själv och flyttfirman lastar och kör lastbilen.

Det andra alternativet vore såklart att låta flyttfirman ta hand om allting. Det innebär att firman sköter även packningen. Särskild försiktighet bör vidtas för stora, bräckliga föremål, antikviteter och saker som madrasser som behöver hålla sig rena och torra. Återigen, om du kontaktar en flyttfirma som har bra recensioner bör det inte vara några problem med detta.

Att välja flyttfirma när du ska flytta

Det bästa är att få en lista med olika flyttfirmor och kontakta dem för att få offerter. Du borde också leta efter recensioner och feedback för olika företag på nätet eller hos bekanta. Det bästa du kan göra är att fråga runt. Hitta vänner, grannar eller kollegor som har använt sig av flyttfirmor och ta reda på vilka personerna arbetade med, gillade och var nöjda med. Den bästa åsikten du kan få är från människor du känner.

När du får offerter, ta reda på vad som ingår. Till exempel står de för förnödenheterna som behövs under flytten? Du kan ringa företag för att få offerter, men det bästa är att få information i ett e-postmeddelande så du kan jämföra lättare. På så sätt blir det även ingen diskussion senare angående priset och vad som inkluderades. Du vill ha någon form av dokumentation som bevis på vad avtalet var om det skulle uppkomma tvister.

Övrig information om flytten

Var rättvis. Om du vill ha en offert som stämmer så se till att berätta allt du kan tänka dig som kan påverka det slutgiltiga priset. Om flyttfirman dyker upp och något är oväntat kommer det inte bara att kosta dig mer, det kan också vara något de inte kan flytta eller hantera. Tänk på att de flesta företag inte flyttar växter, så du kan behöva ordna det på annat håll. Det här är något du bör fråga om när du får en offert och fattar beslutet om de ska flytta växterna, om du kommer att ta med dem eller om du kommer att lämna kvar dem. Att anlita en flyttfirma kan göra flytten smidig och praktiskt taget stressfri, om du anlitar rätt.

Städpersonalen på Flyttstädning Kalmar önskar Dig lycka till med flytten!