Mögelsanering före inflytt – Råd från mögelexperter

kontakta en städfirma för mögelsanering

Att köpa ett nytt hem är ett viktigt beslut. Om du gillar iden att köpa ett äldre hus till lägre pris och renovera det kan du komma att få en del överraskningar när du börjar arbeta. Det kan vara problem med gamla rör eller problem som rören orsakat. Mögelsanering kan då bli nödvändigt. Om du ser något som ser ut att vara ett problem eller känner en unken lukt, då är det klokt att låta göra en inspektion av hemmet för att bli säker. Du vill inte ställa upp en ny vägg eller lägga golv där det kan finnas dolda problem.

Mögelinspektion innan en mögelsanering

Även om det gjorts en inspektion av hemmet innan du köpte det kan till exempel hus som sålts på exekutiv auktion kanske inte inspekterats lika noga som ett nytt hus skulle ha gjorts. De tar inte bort mattor eller river ner puts för att se om det varit fuktigt under det i åratal. De gör inte sådant i nya hus heller, så oavsett om du köper ett nyare hem eller ett äldre, är det klokt att anlita en mögelexpert före köpet. Om du finner problem men att behandlingen av det fortfarande gör det lönt att gå igenom med köpet, fortskrid då med det. Då har du åtminstone fattat ett välgrundat beslut.

Kontakta en mögelexpert

Kanske visste du inte att det fanns mögelexperter? Det finns faktiskt företag som erbjuder detta. Efter en översvämning är det sådana företag som hjälper till att renovera ditt hem till sitt ursprungliga skick. Du kanske inte har problem från en översvämning, i synnerhet om du kan anlita någon att städa upp snabbt, men om du inte lyckats med en snabb uppstädning kan du med stor sannolikhet få problem.

Svartmögel kan orsaka hälsoproblem

Mögelsanering är mycket viktigt om du har problem i hemmet. Vissa mögelsorter kan orsaka hemska hälsoproblem. Som lekman kan du förmodligen inte skilja mellan dödliga sporer och de som är oskadliga. Därför är det så viktigt att hitta en mögelexpert när du behöver det om du tror att du har problem.

Leta efter mögelexperter som har licens och är försäkrade, prisvärda och sådana som har god erfarenhet inom sitt område med bra recensioner som påvisar deras skicklighet. Undersök några olika städföretag i Kalmar innan du du fattar ditt slutgiltiga beslut, men agera snabbt.