Putsa fönster – Allt du behöver veta om fönsterputsning

lär dig knepen för skinande fönster

Rengöra fönster

Det finns två viktiga faktorer som ger perfekt fönsterputsning, utförandet och dess produkter. Förståelsen av rätt rörelse och riktning för att torka dina fönster kommer att resultera i fläck fritt glas. Men om du använder produkter av dålig kvalitet kan inte ens världens bästa fönsterputsare producera obefläckade fönster.

Personligen har jag alltid funnit det horisontella svepande rörelserna med en gummiskrapa ganska hypnotiskt, Och rengörningen av fönster kan faktiskt vara ganska terapeutiskt. Inte enbart kommer du att lära dig rengöra fönster ordentligt. Utan du kommer även att spara pengar på detta. Samt att du kommer få en färdighet som du kan förmedla till andra eller till och med göra en vinst på.

Fönsterputsningsprodukter

Börja med att samla alla dina fönsterputsningsprodukter tillsammans på ett ställe. Då har du allt till hands och så behöver du inte stressa för att springa och hämta en handduk halvvägs genom ett fönster. Du kommer att behöva några separata produkter. Men dessa är relativt billiga jämfört med priset av att använda en professionell fönsterputsare. Börja med en fönster rengöringsduk, oftast gjorda av mikrofiber material för att minska överföringen av damm. Detta kommer att användas för att sprida vatten och tvål över fönstret.

Gummiskrapa för fönsterputsning

Nästa föremål du kommer att behöva är en gummiskrapa så att det inte blir något överskott av vatten kvar på fönstret. Du behöver naturligtvis en hink för ditt vatten. Försök att använda vatten som inte är alltför kallt eftersom varmare vatten reagerar bättre med tvålen. Valet av tvål beror egentligen på ditt glas. Om du har några speciella beläggningar eller typ av glas i dina fönster, så borde du köpa en kompatibel rengöringslösning. Annars så fungerar vilken tvål som helst.

Använd en stege för att nå bättre

Om du tvättar fönster som är högre än marknivå, så kanske du vill överväga en stege utformad för att användas när man gör arbete på utsidan av en byggnad. De har normalt en lång stege och en inbyggd plattform där du kan vila alla produkter och din hink kommer att förbli full. Detta är definitivt det säkraste sättet att rengöra fönster snarare än hemgjorda lösningar som till exempel stolar.

Guide till tekniker för att putsa fönster

När du har samlat all din utrustning tillsammans, är det dags för det roliga. Det kan bli en hel del av vatten som stänker. Så bär något som du inte har något emot att få smutsigt. Med en löddrig rengöringsduk, börja i övre högra hörnet och arbeta dig över och ner i fönstret i en lång ’s’ rörelse. Så, höger till vänster, svänga ner lite, från vänster till höger. Kontrollera att det finns en liten mängd av överlappning mellan varje lager, bara för att se till att inget område flyr från tvålen.

När hela fönstret har blivit intvålat, Så använd skrapan. Börja uppifrån för att avlägsna skummet och överflödigt vatten. Den här gången skapa ett vertikalt mönster som går från toppen av fönstret till botten och överlappa varje skikt. Detta kommer att minska fläckar. Torka av skrapan efter varje par drag för att stoppa smutsigt vatten att överföras längs fönstret. Torka av fönsterkarmen med en ren trasa. För att få till den där extra gnistan kan du använda en bit skrynklig tidning för att ge en polerad finish till fönstret.

Rengör endast ett fönster i taget annars så kan smutsigt vatten torka ovanpå fönstrena och det blir ett större jobb än nödvändigt. Rengör dem en efter en för att säkerställa att varje fönster blir ordentligt rengjort. Om du har bara gjort hälften av fönstret, kan du ta en paus eller lämna dem till en annan dag. Om du har valt att rengöra dina egna fönster gör det inte till en värsta grejen. Putsa dina fönster i din egen tid för att inte känna dig pressad. Kom ihåg, de är dina fönster, om du inte vill rengöra dem på den dag du planerat att göra dem så gör det inte.

Kontakta de bästa städfirmorna för fönsterputsning i Kalmar för rengöringshjälp.